Kuvva Secara Automatik Memutar Wallpaper di Desktop Mac Anda

Kuvva Secara Automatik Memutar Wallpaper di Desktop Mac Anda – Ketika datang ke wallpaper desktop, saya sangat pemilih. Saya tidak dapat berfungsi jika saya tidak menyukai wallpaper di desktop saya; Saya juga mempunyai kebiasaan memutar wallpaper setiap beberapa hari, menggunakan sebut harga atau sesuatu yang hampir dengan reka bentuk atau tipografi. Saya tidak tahu sama ada ini obsesi wallpaper atau sesuatu tetapi fikiran dan mata saya terus meminta sesuatu yang baru, setiap hari.

Kuvva Secara Automatik Memutar Wallpaper di Desktop Mac Anda

 Baca Juga : Hiasi Produk Applemu dengan Tampilan Wallpaper Menarik dari Kuvva

kuvva – Sejak saya beralih dari komputer ke MAC, saya jatuh cinta dengan wallpaper Kuvva. Kuvva adalah pemutar wallpaper yang cemerlang untuk MAC yang membolehkan anda memuat turun wallpaper beresolusi tinggi secara automatik dari internet dan menetapkannya sebagai latar belakang desktop mac anda. Saya mesti mengatakan bahawa wallpaper yang dipilih Kuuva sangat moden, berbeza dan menarik. Semua wallpaper yang dipilih oleh Kuvva dikurung khas oleh beberapa jurugambar, pereka dan ilustrator terbaik di dunia.

Satu perkara yang sangat saya gemari mengenai Kuvva ialah ia tidak menyimpan setiap wallpaper dalam cakera keras Mac anda. Aplikasi ini hanya memuat turun satu fail wallpaper, menetapkannya sebagai latar belakang desktop anda dan menghapus fail ketika wallpaper diputar. Oleh itu, cakera keras komputer saya tidak pernah tersumbat dengan muat turun yang tidak perlu, ia tetap bersih sementara Kuvva secara automatik memutar wallpaper di mac.

Anda dapat memilih untuk menstrim wallpaper dari artis pilihan atau memilih untuk mengalirkan aliran “Popular”, yang mengandungi wallpaper popular dari setiap kategori. Kuvva juga membolehkan anda membuat akaun, jadi anda boleh menyesuaikan pilihan anda, membuat senarai, membina koleksi wallpaper anda sendiri, memilih artis tertentu dan melayari seluruh kedai Kuvva untuk wallpaper menarik dan berlaku untuk mac. Walau bagaimanapun, jika anda suka kesederhanaan dan tidak mempunyai masa untuk melakukan semua permainan, anda boleh membiarkan Kuvva berjalan di latar belakang, memuat turun wallpaper resolusi tinggi secara automatik di mac dan menetapkannya sebagai latar belakang desktop mac anda.

Beberapa petua awal kami mengenai wallpaper

Sekiranya anda bukan penggemar aplikasi dan ingin membuat perkara mudah, ada cara lalai untuk memutar wallpaper di mac. Untuk melakukan ini, klik kanan pada mana-mana kawasan desktop yang kosong, pilih “Ubah latar belakang desktop”, pilih folder di mana anda telah menyimpan semua wallpaper anda dan memilih selang kemas kini. Secara lalai, mac membolehkan anda memutar wallpaper setiap 5 saat, setiap minit, setiap 5 minit, setiap 15 minit, setiap setengah jam, setiap jam atau setiap hari.

Kuvva sebaliknya memberi anda lebih sedikit pilihan untuk memutar wallpaper – secara manual setiap jam, setiap hari dan mingguan. Tetapi tidak mengapa, anda sentiasa boleh memilih pilihan manual dan beralih ke wallpaper baru yang baru dengan mengklik butang putar satu klik Kuvva dari bar menu mac.

 Baca Juga : Situs Web Terbaik Untuk Menemukan Wallpaper Monitor Ganda

Terdapat beberapa kelemahan walaupun, Pertama, anda tidak dapat menyimpan wallpaper semasa di komputer anda, tidak ada cara untuk mencari lokasi fail di mac HD anda. Seterusnya, jika anda mempunyai MBP dengan paparan retina, beberapa wallpaper mungkin tidak sesuai dengan baik (untuk paparan retina, lebih baik jika anda menggunakan Interfacelift). Ketiga, jika anda menggunakan beberapa monitor dalam kerja semasa anda, anda tidak dapat menetapkan wallpaper yang berbeza di setiap monitor. Kuvva akan meletakkan wallpaper yang sama di semua paparan, yang mungkin bukan idea yang sangat baik.